Politika privatnosti

Čl.1. Uvod

Prvenstveno želimo naglasiti da nam je vaša privatnost iznimno bitna. Poklonili ste nam svoje povjerenje koristeći usluge Panvia-e i iznimno cijenimo to povjerenje. Vaši osobni podaci i njihova tajnost važni su nam kao i naši vlastiti. Sukladno tome s njima postupamo u skladu s odgovarajućim odredbama zakona i drugim propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka te odredbama ove Politike privatnosti.


Društvo Pan Via j.d.o.o. (dalje u tekstu: Društvo) je vlasnik web stranice www.panvia.hr (dalje u tekstu: Panvia). Ova Pravila privatnosti (dalje u tekstu: Pravila) opisuju vrstu informacija koje možemo prikupiti od Vas kada posjetite našu web stranicu, registriraju profil, sklapaju ugovor s Panvia-om ili kontaktiraju Panvia-u te koriste Panvia-u na bilo koji drugi način. 


Pravila objašnjavaju kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Molimo da naša Pravila privatnosti pročitate u cijelosti. Ako niste sigurni ili imate pitanje oko toga kako se prikupljaju ili koriste Vaši podatci, molimo da nas kontaktirate. 



Čl.2. Prikupljanje osobnih podataka


Vaše osobne podatke možemo prikupljati na sljedeće načine: - skupljamo identifikacijske podatke Proizvođača, Kupca i drugih pravnih i /ili fizičkih osoba s kojima je Društvo sklopilo ugovor u vezi s korištenjem Panvia-e, ali samo ako nam ih oni dobrovoljno posreduju kroz više mogućih načina (primjerice, elektroničkim putem; posjetom stranice, ispunjavanjem upitnika, registracijom profila, telefonskim putem i slično) - prilikom dovršavanja narudžbe od Kupca ćemo tražiti neke osobne podatke. 


Vaše osobne podatke prikupljamo prilikom posjeta Panvia-i te prikupljene podatke čuvamo prema zakonskim propisima ovisno o svrsi za koju su prikupljeni ako ih skupljamo i obrađujemo temeljem legitimnog interesa. 


Moguće je da Panvia traži i potvrdu identiteta uvidom u osobni dokument.  Panvia spaja Kupce koji su u potrazi za određenom vrstom proizvoda sa Proizvođačima koji te proizvode nude, zato bez posredovanja određenih podataka trećim osobama, takva usluga od strane Panvia-e ne bi bila moguća. 



Čl.3.  Prikupljeni podaci


Ne možemo vam pomoći u pronalaženju lokalnih proizvoda bez informacija, pa tako prilikom korištenja naših usluga od vas tražimo određene informacije. To su vaše ime, kontaktni podaci, i vaši podaci o plaćanju. Osim toga, također prikupljamo podatke s vašeg računala, telefona ili drugog uređaja kojeg koristite za pristup našim uslugama. To uključuje IP adresu, pretraživač koji koristite te vaše jezične postavke. Također postoje situacije u kojima od drugih dobivamo podatke o vama ili automatski prikupljamo druge vrste podataka. Sukladno GDPR-u, ove informacije prikupljamo za potrebe naših legitimnih interesa kao voditelja obrade.



Čl.4. Kolačići (Cookies)


Kolačić (cookie) je malena datoteka spremljena na Vašem računalu koja se koristi kako bi se pohranjivale Vaše preferencije i druge informacije, a koju koriste web stranice koje posjećujete. Mi kolačiće rabimo za sljedeće svrhe:

- najosnovnije funkcioniranje stranice (predaja narudžbe, registracija, pregled ponuda) - spremamo prijavu tako da se ne morate svaki put prijaviti na stranicu -prilagođavanje stranice Kupcu ili Proizvođaču -autentifikaciju imatelja registriranog profila kada se prijavljuju ili odjavljuju iz sučelja vezanih uz naše usluge -analizu prometa prema našoj web stranici pomoću alata Google Analytics i HubSpot -praćenje preferencija vezanih uz web stranice.

Ako s nama sklopite ugovor o pružanju usluga ili nastavite koristiti našu web stranicu, dajete svoju privolu za uporabu kolačića. Kolačiće možete blokirati aktiviranjem postavki u svom internetskom pregledniku koji omogućuju odbijanje postavljanja svih ili nekih kolačića. Međutim, ako postavke svog internetskog preglednika podesite tako da blokiraju sve kolačiće možda Vam neće biti dopušten pristup svim ili nekim dijelovima naše web stranice. Ako postavke svog internetskog preglednika ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sustav će poslati kolačiće čim posjetite našu web stranicu.


Čl.4.1 Kako se koriste kolačići?

Omogućuju vam da budete prepoznati kao isti korisnik na svim stranicama unutar jedne internetske stranice, između više internetskih stranica ili za vrijeme korištenja aplikacije. Vrste informacija koje mi prikupljamo kroz kolačiće uključuju IP adresu; ID uređaja; posjećene stranice; vrstu preglednika; informacije o pregledavanju; operativni sustav; vrstu preglednika; pružatelja internetskih usluga; vremensku oznaku; da li ste odgovorili na oglas; URL upućivanja; korištene značajke ili aktivnosti unutar mrežne stranice/aplikacije.

Naša internetska stranica i aplikacije koriste kolačiće u razne svrhe:

Tehnički kolačići: koji su nužno potrebni kako bismo Vam pružili uslugu koju ste zatražili te kako bi naša web stranica i usluga uopće bila moguća

Funkcionalni kolačići: koji omogućavaju da Vas naša stranica prepozna te zapamti Vaše postavke kad ju ponovno posjetite (npr. jezik stranice)

Analitički kolačići: koji prate statističku posjećenost web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu trećih strana pod nazivom Google Analytics i HubSpot

Marketinški kolačići: radi se o kolačićima putem kojih prikupljamo određene podatke (podatke o Vašim posjetima našoj stranici, sadržajima koje ste gledali, poveznicama koje ste pratili itd.), a sve kako bismo Vam prezentirali marketinške sadržaje prilagođene Vašim interesima; kolačići koji se koriste putem usluge trećih strana pod nazivom Google Analytics i HubSpot


Čl.4.2  Informacije oko isključivanja kolačića

Za više informacija o kolačićima i o njihovu upravljanju ili brisanju posjetite allaboutcookies.org i stranicu za pomoć u svom pretraživaču. U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome, možete odrediti koje kolačiće ćete prihvatiti, a koje ćete odbiti. Mjesto na kojemu možete pronaći postavke ovisi o vrsti vašeg pretraživača. Putem opcije "Pomoć" u svom pretraživaču pronađite postavke koje trebate.


Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene tehničke i/ili funkcionalne kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na našoj internetskoj stranici. Trenutačno ne podržavamo "Do Not Track" postavke pretraživača. U slučaju kreiranja zajedničkog standarda koji definira na što se točno odnose postavke pretraživača "Do Not Track”, razmotrit ćemo izmjenu ovih Pravila. 


Čl.4.3 S kime dijelimo osobne podatke?

Kao i mnoge druge web stranice koristimo određene usluge trećih osoba vezane uz funkcionalnost. Ima nekoliko vanjskih servisa koji Kupcu i Proizvođaču spremaju limitirane kolačiće. Ti kolačići nisu postavljeni od ove web stranice, ali služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje Kupcima i Proizvođačima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno koristimo:

-Mjerenje posjećenosti Panvia-e koristi nekoliko servisa. To su: Google Analytics i Hubspot. Želite li onemogućiti da vam navedeni servisi spremaju kolačiće, možete zabraniti svaki servis na sljedećim linkovima: 

Google Analytics – https://tools.google.com/…/gaoptout 

Hubspot-https://knowledge.hubspot.com/contacts/how-do-i-unsubscribe-or-opt-out-contacts-from-email

Korištenjem vanjskih poveznica na našoj web stranici, npr. društvene mreže bit ćete preusmjereni na vanjske domene koje mogu koristiti kolačiće, na što nemamo utjecaja. Podatke prikupljene uz pomoć kolačića i sličnih tehnologija na tim domenama ne dobivamo od njihovih vlasnika ili upravitelja. Za više informacija o korištenim kolačićima i mogućnostima upravljanja, molimo provjerite izjave i pravila o kolačićima na posjećenim domenama.

Svaki Proizvođač kojemu je narudžba proslijeđena, dobivene podatke koristi isključivo u svrhu izvršavanja kupoprodaje sa Kupcem. Proizvođač garantira da osobne podatke Kupca neće proslijediti dalje drugima, osim ukoliko to nije nužno za izvršavanje kupoprodaje. 

Jednako važi i za sve podatke poslane prilikom narudžbe. Od svakog Proizvođača, tražiti ćemo kontaktne podatke odgovornih osoba i drugih osoba koji će surađivati s Društvom (ime, prezime, telefonski broj, e-mail adresa, adresa prebivališt/sjedišta). 


Čl.5. Pohranjivanje i obrađivanje Vaših osobnih podatka


Prikupljene podatke čuvamo prema zakonskim propisima ovisno o svrsi za koju su prikupljeni ako ih skupljamo i obrađujemo temeljem legitimnog interesa. Ako Vaše podatke skupljamo i obrađujemo temeljem Vaše privole čuvamo ih sukladno Vašoj privoli ili do trenutka kada zatražite brisanje Vaših osobnih podataka.



Čl.6. Kako štitimo Vaše osobne podatke?


Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima i zakonima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj. 


 

Čl.7. Ograničenje odgovornosti


Naša preporuka da svaki Proizvođač i Kupac, odnosno svaki posjetitelj naše web platforme, koristi sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača od takvih neželjenih situacija. U slučaju neovlaštenog ulaska treće strane u računalne sustave našeg Društva, a u vezi sa korištenjem usluga Panvia-e, svakako ćemo obavijestiti svakog našeg registriranog korisnika (Proizvođača i Kupca), a sve radi poduzimanja daljnjih adekvatnih mjera.



Čl.8. Pravna osnova za prikupljanje i obradu


Propisi o zaštiti osobnih podataka uređuju pretpostavke pod kojima se osobni podaci mogu prikupljati i koje mi koristimo kao pravne osnove za prikupljanje i obradu, te su iste navedene u tekstu koji slijedi.



Čl.8.1 Izvršavanje ugovornih obveza


Kada ugovarate pružanje neke od naših usluga, od Vas moramo prikupiti osobne podatke kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze.



Čl.8.2 Poštovanje pravnih obveza


Propisi na snazi u Republici Hrvatskoj nameću nam obvezu da prikupljamo i obrađujemo podatke za određene svrhe, kao što su računovodstvene svrhe (npr. izdavanje računa) te dostavljanje podataka sukladno zahtjevima pravosudnih tijela.


 

Čl.8.3 Legitimni interesi


Kao dio svog svakodnevnog poslovanja, prikupljamo podatke za potrebe legitimnih interesa na razuman način. Primjerice, prikupljamo i zapisujemo IP adrese radi zaštite od prijevara i zaštite sigurnosti, kao i za analizu korištenja naše web stranice.



Čl.8.4 Privola


U nekim slučajevima možemo prikupljati i vršiti obradu Vaših osobnih podataka uz Vašu privolu, primjerice kod slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte. U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu za njihovo primanje.



Čl.9. Otkrivanje Vaših osobnih podataka


Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim osobama u sljedećim okolnostima: Ako treća osoba stekne djelomično ili potpuno vlasništvo Panvia-e, u kojem slučaju će osobni podaci Proizvođača ili Kupca postati dio imovine treće osobe. Ako imamo obvezu otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obvezu, ili kako bismo ostvarili svoja prava iz Općih uvjeta poslovanja, drugih ugovora, primjerice ugovora koje je Društvo sklopio s Proizvođačem ili kako bismo zaštitili prava, imovinu ili sigurnost svakog Proizvođača i Kupca, ali i i drugih osoba. To uključuje razmjenu informacija s drugim trgovačkim društvima i organizacijama za svrhe sprječavanja prijevara i sigurnosnih proboja.



Čl.10. Vaša prava prema GDPR-u


Prema GDPR-u, od 25. svibnja 2018. nadalje imate određena prava koja se odnose na Vaše osobne podatke. Uvijek imate pravo zahtijevati ograničenje obrade svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni interes da to radimo. Svoje pravo možete ostvariti u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate. GDPR Vam daje pravo pitati nas koje Vaše osobne podatke imamo i kako ih obrađujemo te dati Vam pristup tim podacima.



Čl.11.  Izmjena i dopuna Pravila privatnosti


Ova Pravila podložna su povremenim izmjenama. Stoga redovito posjećujte ovu adresu kako biste bili upućeni u eventualne izmjene.



Čl.12. Kako nas možete kontaktirati


U slučaju bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima molimo, pošaljite poruku e-pošte na adresu info@panvia.hr. 



Čl.13. Nadzorno tijelo

Rado ćemo pomoći u vezi pritužba, pitanja i prijedloga vezanim uz zaštitu osobnih podataka. Sigurni smo da zajedno možemo pronaći rješenje gotovo svakog problema. Ukoliko i dalje situacija nije riješena, uvijek možete kontaktirati nadležno nadzorno tijelo:  Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).